Taas on reissussa käyty ja tällä kertaa mukana oli myös ystäväni Liisa. Reissusta on jo aikaa, mutta nyt vasta sain aikaiseksi kirjoittaa jotakin tännekkin. Viimeksi olin rantalomalla, niin nyt oli sitten vuorossa kaupunkilomailua. Matkakohteet oli tällä kertaa Peking ja Shanghai. Käytiin Liisa hakemassa Shanghain lentokentältä ja siitä jatkettiin matkaa suoraan juna-asemalle. Ostettiin liput luotijunaan ja viiden tunnin päästä oltiinkin Pekingissä.

Peking oli yllättävän rauhallinen paikka Kiinan pääkaupungiksi. Siellä kun ei varsinaista keskustaa ole niin pyörittiin siellä ympäriinsä ja katseltiin paikkoja. Kierreltiin pikku kauppoja ja katuja, syötiin hyvin ja käytiin ne ”pakolliset” nähtävyydet. Pekingissä on todellinen urakka saada taksia! ohi ajelivat minkä ehtivät ja jos sellaisen sai pysähtymään, niin monesti ei jostain syystä ottanut kyytiin. Ehkä osoite ei miellyttänyt kuskia. Näistä kiinalaisista ei aina ota ihan selvää mitä heidän päässä liikkuu vai liikkuuko mikään.

Pekingissä käytiin taivaallisen rauhan aukiolla ja kielletyssä kaupungissa. Nähtiin nättejä temppeleitä ja patsaita. Pekingissä kun oltiin, niin tietty oli myös syötävä Pekingin ankkaa. Se oli aika hyvää, vaikkakin erilaista kuin olin kuvitellut. Kyllä sitä voisi toisenkin kerran syödä.  Itselleni Pekingin kohokohta oli kuitenkin Kiinan muuri. Se oli todella hienon näköinen ja olihan se aika hienoa kiipeillä siellä.

Sitten mentiin Shanghaihin, mikä oli enemmän minun makuuni. Siellä oli ihmisvilinää, pilvenpiirtäjiä ja halpoja baareja sekä hyvää ruokaa. Hotelli oli Bundilla, niin siinä keskustan ympärillä käveltiin aika paljon katselemassa ylihinnoiteltuja kauppoja. Löydettiinhän me Liisan kanssa Converse – kauppakin mistä jäi kahdet kengät käteen molemmille. Illat vietettiin baareissa ”rentoutumassa”. Sisäänmaksu meidän valitsemissa paikoissa oli 100rmb eli n. 12,5e ja siihen hintaan oli open bar eli siellä sai sitten juoda mitä tahtoi ja niin paljon kun jaksoi. Oltiin Liisan kanssa aika onnellisia näissä paikoissa! Viimeisenä iltana käytiin erään hotellin 87-kerroksessa drinkillä. Paikan nimi oli cloud 9 ja maisemat oli mahtavat illalla.

Reissu oli mukava kaikin puolin ja saman Peking-Shanghai reissun otan uusiksi kun vanhempani tulevat käymään. Saa nähdä mitä me sitten keksitään.

Alla vielä kuvatodisteita, että sitä on oikeasti jossakin käyty.

 

Pekingin kiellettyä kaupunkia

 

 

 

 

 

Kiinan muuri

 

 

 

Joku poika halus itsestään "kuninkaallisen" kuvan

Tytöllä on poseeraus hallussa...

 

 

 

 

Pekingin ankkaa