Sanyalta ollaan palattu takaisin Jinhuaan jo melkein viikko sitten, mutta nyt vasta jaksoin ruveta blogia päivittämään. Tässä siis tekstiä ja kuvia tiedonnälkäisille.

Reissu oli todella mahtava ja sinne olisi kyllä voinut jäädä pidemmäksikin aikaa, jos olisi rahat riittänyt. Se oli juurikin sellainen rantaparatiisi mitä toivoin. Ainut miinus oli ne venäläiset turistit ja meillekin puhuttiin venäjää useaan otteeseen.

Lennot meni kivasti mitä nyt vähän panikoin turbulenssien kohdalla. Illalla päästiin Sanyalle ja siinä sitten taksia odoteltiin. Kuinka ollakaan meille sattui koko Hainanin sekopäisin taksikuski. Englantia se ei tietenkään osannut ja lähti ajelemaan, vaikkei oikeen tiennyt minne oli menossa. Hän osasi kaksi lausetta englanniksi jotka olivat ”how do you do?” ja ”I don’t know”. Niitä se toisteli useita kertoja 30min matkan aikana ihanalla intialaisella aksentillaan. Kesken ajon se myös alkoi jotakin rukoilemaan ja heilui edes takaisin. Mietittiin, että pitäiskö tässä itsekin alkaa rukoilemaan elämänsä puolesta.  Matkan kruunasi se, että välillä hän myös otti huikkaa taskumatistaan.. En edes tahdo tietää mitä pullo sisälsi! Toki myös vähän eksyttiin ja kuski vaan toistelee ”I don’t knoooow”. Oli aika helpottunut olo kun päästiin hostellille hengissä! Elämäni mielenkiintoisin taksimatka.

Hostelli oli kiva ja tosi lähellä merta. Tällä reissulla näin ekaa kertaa sellaisia isoja torakoita mitä ne pelkokertoimessakin syö. Ne oli kyllä tosi oksettavia, nopeita ja päästi ihme ääntä! Meillä oli selvä työnjako, eli minä bongasin torakan ja Paula tappoi sen sandaalilla sillä aikaa kun minä itken nurkassa.

Ilmat olivat mahtavat. Ensimmäisenä päivänä vähän satoi, mutta muuten paistoi aurinko kuumasti pitkin päivää ja kosteusprosentti lähenteli 100 % monena päivänä. Me ei käyty millään retkillä, vaan keskityttiin täysin rannalla makoiluun, uimiseen, shoppailuun sekä tietty syömiseen ja juomiseen. Ruoka oli tosi hyvää! Syötiin paljon uppopaistettuja ja friteerattuja katkarapuja ja muutenkin mereneläviä. Syötiin myös mustekalaa useammassakin muodossa ja simpukoitakin tuli kokeiltua. Harmi, ettei koskaan ollut kameraa mukana kun niitä syötiin. Annokset oli aika näyttäviä ja kaikki tuoretta ja hyvää. Löydettiin myös meidän läheltä sport baari, mistä sai hyvää länkkäriruokaa ja kivoja drinkkejä. Siellä istuttiin monet illat ja katsottiin rugbya tuoppi kädessä. Tiistaisin siellä oli naisten ilta ja sai kaksi ilmaista drinkkiäkin. Voi unelma!

Shoppailuakin harrastettiin jonkun verran. Jotakin mekkoja tuli ostettua ja koruja ja mitä lie muuta krääsää. Vodkaakin lähti kolme iso pulloa mukaan kun Jinhuasta ei sellaista saa. Jinhuasta puheenollen tännekkin on nyt alkanut tulemaan kesä ja lämpötilat on 20- asteen kieppeillä. Mutta alta löytyy vähän kuvia Sanyalta, niin saatte paremman käsityksen paikasta.

Kaloja ruokitaan tuttipullolla..kauhea maiskutusääni lähti noista

Altaasta sai valita itselleen simpukoita, hummereita, rapuja yms.