Heipparallaa!

Nyt oon sitten saapunu Kiinaan ja saanu netin viimeinki toimimaan! Yritän tässä nyt tiiviisti selittää, millaista täällä on tähän mennessä ollu. Vähän sekavaksihan tämä ensimmäinen selostus meni, mutta tulevaisuudessa päivitän tätä enemmän, niin muistan tänne kaikesta avautua.

Ensimmäiset päivät täällä on ollu aika hektisiä. Asuntoon piti heti ostaa patjat ja peitot yms. ja henkilökuntaan, tutoreihin ja campus-alueeseen tutustuminen on vieny suurimman osan ajasta. Toki myös koulussa on tullu välillä käytyä.

Campus-alueelta löytyy kauppaa, kojua ja ravintolaa joka nurkasta. Ruoka on tosi hyvää ja valikoimaa riittää. Ruoka on täällä myös tosi halpaa. Ulkona syöminen maksaa n. 1 euron ja ruokaa on niin paljon, ettei siitä jaksa ees puolia syyä. Mahataudeiltaki oon ainakin vielä toistaseksi säästyny.

Kiinalaiset ihmiset on ollu tosi mukavia ja hymyilevät jatkuvasti (nauraako ne meille vai meidän kans?). Minä ja Paula ollaan ainoat vaihtarit liiketalouden puolella eikä kaduillakaan oo kovin montaa ulkomaalaista tullu vastaan. Me kyllä saadaan aika paljon katseita vastaantulijoilta ja luokkakaveritki tuijotti meitä suut auki ku ensimmäisen kerran tapasivat. Tässä tuntee ittensä jo melkeen julkkikseksi. Meillä on pari tutoria oppaana ja viemässä millon minneki. Sinällään ihan mukavaa, koska ne hoitaa meille kaikkia tarvittavia asioita esim. sim-kortit, netit yms.

Englannin kielen taito täällä on juurikin sitä, mitä kuvitella saattaa. Kovasti ne yrittää puhua, mutta välillä ei saa mitään selvää. Ite oon ottanu jo sen linjan, että jos en saa kolmannella kerralla selvää mitä ne sanoo, niin nyökytän vaan päätäni, hymyilen ja toivon parasta.

Opetus Kiinassa poikkeaa siitä, mihin oon ite tottunu. Näillä ei nyt olekaan tarjota niitä kursseja meille, joista oltiin alun perin sopvittu. Ens viikolla sitte tiedetään tarkemmin mitä me täällä opiskellaan. Meille myös selvisi, että näillä kestää yks jakso 5kk! Aika erikoista ku on tottunut siihen, että kurssit vaihtuu n.7vko välein, mutta ei täällä. Noh onneks en tullu tänne opiskelemaan. Kunhan käyn välillä koulussa naaman näyttämässä. Tosin tutorit on tullu joka aamu meidät hakemaan asunnolta, että saa nähdä voiko koulusta lintsata ollenkaan. Hyvällä tuurilla jos et mee kouluun, ne tulee kotiovelta hakemaan.

Asunnot on hyvän kokoiset kyllä, mutta pieni remontti vois olla ajankohtanen. Meillähän molemmilla on omat asunnot, mutta Paula asuu nyt toistaiseksi mun kämpässä. Syy tähän on se, että sillä ei toimi lämmitys ja sen asunto on hyytävän kylmä. Mulla taas vuorostaan ei toimi vessa, joten asutaan nyt mun kämpässä, mutta käydään vessassa Paulan asunnossa. Nämä asiat korjataan sitten, kun joku ehtii, että sitä odotellessa sitte. Täällä myös liikkuu jotaki tosi isoja mustia iljettäviä torakan tapaisia mitä lie ötököitä. Mun kämpässä en ole vielä nähnyt niitä, mutta Paulalla on ollu jo kaksi, joten eiköhän ne tee kohta maahanmuuton munki asuntoon. Odotan innolla!

Nämä Kiinalaiset on siitä aika mielenkiintosta kansaa, että ne ei paljon kylmää pelkää. Vaikka ulkona on kylmä, niin kaikki ikkunat pidetään aivan joka paikassa auki, myös luokkahuoneissa. Siellä kaikki sitten istuu onnellisina untuvatakit päällä. Ne ei oo vissiin huomannu, että se kylmyys tulee ulkoa ja ne ikkunat kannattais ehkä pitää kiinni. Mutta tapansa kullakin. 

Täällä on kyllä saanut ihmetellä yhtä jos toistaki asiaa, mutta tämä tiedettiin jo tänne tullessa. Tästä valitusvirrestä huolimatta ei kaduta yhtään, että lähdin tänne ja odotan innolla ja kauhulla mitä vielä ehtii tapahtua!